Ansigtsrens: Sådan renser du ansigtet ordentligt

rensning af ansigtet

Ansigtsrens er en del af de flestes dagligdag. Det er ikke alle der er helt med på hvorfor vi renser ansigtet, hvornår det skal gøres, hvilken rens der skal bruges hvornår og meget mere.

I dette indlæg gennemgår vi alle de forskellige emner, så du kan være helt informeret og få den bedste daglige rutine.

Klik her og se vores bedste produkter til din ansigtsrens

Derfor skal du rense ansigtet

I vores dagligdag bliver vores hud udsat for mere, end vi umiddelbart tror. Der er mange små bakterier og snavs i luften, som vi ikke altid kan se. I løbet af dagen får vi sollys på huden, snavs, skidt og sved fra kroppen.

Huden bliver derfor hurtigt beskidt, ligesom vi oplever, at vores hænder og krop bliver, inden vi tager os et bad. Det er ikke alt snavs og bakterier, der bliver fjernet fra ansigtet, når vi tager et bad. Her kan du med fordel rense din hud enten om dagen, aftenen eller begge tidspunkter.

Når du renser din hud, er du med til at forhindre, at bakterier og snavs kan sætte sig i huden over længere tid. Det er blandt andet med til at forebygge uren og fedtet hud, som typisk er forårsaget af en hud, der har overskud af hudfedt eller bakterier. 

Det er typisk kvinder, der er mest kendte for at rense deres hud. Det kan oftest være i forbindelse med, når der skal lægges makeup om morgenen, eller når det skal fjernes igen om aftenen.

Det ligger som regel som en fast rutine hos de fleste om morgenen eller om aftenen. Her er det vores klare anbefaling at gøre det både morgen og aften, hvis du ønsker at have en sund og frisk hud. 

Det vigtigste når du renser hud er at finde ansigtsrens, der passer til din hud. Vi har alle forskellige hudtyper, hvorfor du opnår den bedste effekt ved at vælge en rens, der tager hensyn til, om din hud enten er tør, sensitiv, uren, fedtet eller normal. Længere nede i artiklen har vi lavet en lille guide til dig, der er i tvivl om, hvilken ansigtsrens du skal vælge til din hudtype.  

Ansigtsrens om morgenen

De fleste starter dagen med at børste tænder og vaske sig i ansigtet. Det er meget normalt, at når man som kvinde skal lægge makeup tager sig den tid, det kræver for at smukkesere sig til dagen.

Her er det en fast rutine for de fleste at rense huden, inden man påfører dagens makeup. Det er med til at gøre dig frisk, rense og fjerne det snavs og skidt, der naturligt vil sætte sig på din hud over natten.

Særligt hvis du har en sart hud, kan det have stor betydning for, hvordan din hud slår ud, hvis ikke du husker at renser din hud, inden du påfører en foundation, pudder eller din dagcreme. 

Ansigtsrens om aftenen

I løbet af en hel dag vil du komme til at svede, fryse og være mange forskellige steder. Der vil derfor naturligvis sætte sig en masse bakterier, snavs og skidt på din hud. Der vil også i løbet af en dag være døde hudceller, som vil sætte sig på huden.

Der er derfor mange, der vælger at rense huden, inden man går i seng eller bad. Det sker typisk i forbindelse med, at makeuppen bliver fjernet. Ved at rense dit ansigt inden du går i seng, kan du være sikker på, at huden er helt fri for bakterier og snavs, som ellers kan være til gene for dig, som har en sart eller sensitiv hud. 

Klik her og se vores bedste produkter til din ansigtsrens

Hvad skal du være opmærksom på, inden du vælger en ansigtsrens?

Det er ikke helt ligegyldigt, hvilken ansigtsrens du vælger til din hud. De forskellige ansigtsrens der er på markedet, henvender sig til de forskellige hudtyper der er. Hvis du derfor vælger en ansigtsrens der udtørrer din hud, kan det være til stor gene for dig, som har en tør eller sart hud i forvejen. Det er derfor en opgave for sig at finde en ansigtsrens, der komplimenterer din hud, så du opnår en sundere og smukkere hud. 

Måden du finder frem til den rette ansigtsrens for dig, er ved at gøre dig nogle overvejelser omkring, hvad der er det rette for dig og din hud. Er du i tvivl om det, eller har du brug for hjælp til at finde frem til din hudtype, kan du med fordel kontakte Natursmuk. 

Her bør du blandt andet tage stilling til, hvad din hud og hudtype har behov for, hvordan og hvor ofte du vil benytte dig af ansigtsrens, samt om der er behov for et supplementsprodukt til din ansigtsrens. 

Her er vores gratis tips til dig, som skal rense hud for første gang eller måske har gjort det i længere tid; du bør undgå at rense din hud i for varmt vand. Særligt hvis du i forvejen har en tør eller sart hud. 

Hvilken type ansigtsrens skal jeg vælge?

Hudpleje- og skønhedsbranchen kan måske være overvældende og som en jungle at navigere rundt i for de fleste. For at opnå de bedste resultater og for at få den gode oplevelser er kunsten at finde det rette produkt til din hud.

Derfor har vi lavet en lille guide til dig, som er på jagt efter den optimale ansigtsrens, der hjælper med at fjerne bakterier, urenheder og sørge for at din hud bliver blød og pæn. 

Ansigtsrens til dig med uren hud

Hvis du har en uren hud, er det ikke altid nok med en almindelig ansigtsrens. Det afhænger meget af, hvor slemt det i forvejen står til med din hud. Hvis du gerne vil komme problemet til livs, kan det som regel godt svare sig at investere i en mere dybdegående ansigtsrens, der kan hjælpe med at genopbygge din hud samtidig med, at den fjerner de daglige urenheder og bakterier. Her kan du med fordel overveje en ansigtsrens fra Evolve, som du finder i sortimentet hos Natursmuk.

Ansigtsrens til dig med en fedtet hud 

Har du en fedtet hud, kan det som regel heller ikke være nok med en almindelig ansigtsrens. Den almindelige ansigtsrens vil kunne hjælpe dig på daglig basis, men hvis du ønsker at skabe en sundere hud, skal du vælge en ansigtsrens, der kan hjælpe huden af med det overskydende hudfedt.

Her kan du med fordel vælge en gel eller et mildt skumbaseret renseprodukt. Det hjælper huden med at komme af med fedtet, og det snavs der sidder på huden. 

Her kan vi blandt andet anbefale Ecookings rensegel, som er utrolig populær. Det er en gel, der består af agurkeekstrakt, højt indhold af E-vitamin og milde vaskeaktiver.

Det bidrager også til at tilføre huden fugt og pleje. Du kan også vælge Evolve Organic Beauty Gentle Cleansing Melt, som du også finder i udvalget hos Natursmuk. 

Ansigtsrens til dig med en sart eller sensitiv hud

Hvis du oplever at have en meget sart eller sensitiv hud, er det utrolig vigtigt, at du vælger de rette hudplejeprodukter, så det ikke forværrer din hud. Det kan i værste fald slå ud, give kløe eller rødme, hvorfor du bør forholde dig nøje til, hvad du vælger.

Her anbefaler vi, at du vælger en rensemælk, som er mildere for huden. Det er et renseprodukt, der blødgører og tilfører fugt til huden. Rensemælken sørger for at skabe en balance i huden, så den hverken udtørrer eller bliver irriteret. Det gør, at du kan bruge den på daglig basis. 

Der findes i dag mange forskellige typer rensemælk at vælge imellem. Det kan være en fordel at vælge en rensemælk, der også tilfører ekstra fugt og næring til din hud, så du er med til at styrke dens forsvar. Her kan vi blandt andet anbefale at kigge på Ecookings rensemælk. 

Ansigtsrens til dig med en normal hud

Selv hvis du har en normal hud, er det vigtigt at vedligeholde og pleje din hud. Det kan du gøre ved at købe en almindelig eller mild ansigtsrens.

Dermed fjerner du også de bakterier og snavs, der vil sætte sig på din hud om dagen. Det vil hverken udtørre eller irritere din hud, men være en nem og effektiv måde at vedligeholde din flotte hud på. 

Det betyder dermed også, at du ikke bør investere i ansigtsrens til sensitiv eller sart hud, da en mild ansigtsrens vil løse opgaven perfekt for din hud. Her kan du med fordel vælge S5 Skincare Neutraliser Cleanser, der vil rense og beskytte din hud godt nok. 

Ansigtsrens til dig med en moden hud

Selv når vi kommer op i alderen, er det vigtigt at passe og pleje vores hud. Måske er det endda endnu vigtigere for dig, som stadig gerne vil se godt ud og passe på din hud.

Her er det klart en fordel at lede efter hudpleje som ansigtsrens, der henvender sig til den modne hud. Det kan f.eks. være en ansigtsrens, der både renser huden, men som også eksfolierer, så du får fugtet og plejet din hud.

Her kan vi anbefale, at du vælger Evolve Organic Beauty Gentle Cleansing Melt. Det er olie, der booster huden med en opstrammende effekt, hvor den også tilfører fugt og pleje, der blødgør huden. Den finder du blandt andet i vores udvalg hos Natursmuk. 

Afslut din ansigtsrens med en god dag- eller natcreme

Uanset om du starter eller afslutter dagen med en ansigtsrens, kan det altid anbefales at påføre en god ansigtscreme bagefter. Det kan være en henholdsvis dag- eller natcreme, alt efter hvornår du renser din hud.

En god ansigtscreme støtter op om din hudpleje efter en ansigtsrens. Her vil ansigtscremen hjælpe huden med at blive stærkere og mere modstandsdygtig over for de udefrakommende faktorer, der påvirker din hud. 

Hvis du er i tvivl om, hvilken ansigtscreme du skal vælge eller, hvad der passer bedst til dig, kan du med fordel læse mere om de forskellige hudtyper hos Natursmuk.

Du kan også kontakte os for en uforpligtende samtale, her hjælper vi dig med at finde den rette ansigtsrens og ansigtscreme, så du får en god oplevelse og en sundere hud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *