6 tips til selvforkælelse med et hjemmespa

I en tid med pandemi, hvor vi ikke bevæger os meget udenfor, og fysisk kontakt er begrænset, kan  selvforkælelse have en lidt anden betydning end hvad vi er vant til. Her kan et hjemmespa måske være svaret, når man trænger til lidt ekstra ro. I denne artikel kommer vi med vores bud på, hvordan du kan lave dit eget hjemmespa.

1: Sæt stemningen

Spa oplevelsen starter med den ro du mærker fra dine omgivelser. Du kan hjælpe stemningen på vej med noget beroligende musik og en dejlig duft i rummet. Dufte og lyde kan være med til at kroppen slapper af, og løsne spændinger i krop og sind.

Vidste du at dufte kan påvirke dit humør? 
Vælg en duft der får dig til at slappe af. Hos Natursmuk har vi for eksempel duftlys og duft diffuser fra Amazing Space, med duft af Ylang Ylang, der kan virke afstressende og booster humøret. 

2: En god ansigtsmaske kan give lidt ekstra

En ansigtsmaske er god, når du føler at huden trænger til lidt ekstra kærlighed. Du har måske ikke tid til det i din hverdag, så når selvforkælelsen får et ekstra nyk opad, er en ansigtsmaske ideel. 

Tip: Masker kan have forskellige formål, så sørg altid for at vælge en maske der passer til din hudtype. 

Hos Natursmuk har vi et bredt udvalg af ansigtsmasker, og er altid klar til at hjælpe dig med at finde den der passer bedst til dig – og skulle du være i tvivl om din hudtype, og gerne vil lære mere, har vi lavet en guide, der kan hjælpe dig på vej. 

3: Skrub dig til blød og glødende hud

Ansigtsmasken tager sig af ansigtet, men du må ikke glemme huden på kroppen. En bodyscrub fjerner ikke kun døde hudceller og efterlader huden blød. Den stimulerer også blodcirkulationen, hvilket sætter gang i hudens fornyelsesproces, der er med til at holde huden ung og glødende. 

Her kan duften igen være med til at gøre oplevelsen ekstra speciel. Vælg en skrub du synes dufter dejligt, og som du føler virker afstressende. Vi har blandt andet lige fået to nye duft variationer hjem af Ecookings populære bodyscrub, der alle byder på velduftende og effektive skrubbeoplevelser.

4: Fugt fugt fugt

Når du har skrubbet huden, er det vigtigt at tilføre huden fugt, så den ikke tørrer ud. En dejlig body lotion, er lige hvad huden har brug for når du kommer ud af badet. 

Tip: smør kroppen ind, mens huden stadig er fugtig, lige efter badet – så indkapsler du vandet i huden, og efterlader den ekstra blød og fugtmættet.

Hos Natursmuk har vi produkter til velvære for hele kroppen, og en af vores helt store favoritter er Mango & Black Pepper Soufflé fra Amazing Space – den fås i to størrelser, 100ml og 240ml har en skøn duft, og plejer og fugter huden.

5: Glem ikke læberne

Til hverdag kan det være let at komme til at glemme læberne, når man er i gang med sin almindelige rutine. Men hjemmespaet er ideel til de små ekstra steps, der gør oplevelsen helt speciel. Vil du have læberne ekstra bløde og velplejede, kan en læbescrub eksfoliere de døde hudceller, og efterlader læberne bløde og lidt ekstra “plumpede”. 

Tip: husk at bruge en god læbepomade efter at have brugt en læbescrub. Huden kan være en smule sårbar efter scrubben, så det er vigtigt at give læberne godt med fugt og lidt ekstra beskyttelse. 

Vi er her hos Natursmuk selv helt vilde med læbescrubben fra Ecooking, der er lavet med økologisk sheasmør og rørsukker – så behøver du nemlig ikke være bange for, hvis lidt kommer ind i munden når du bruger den. 

6: Fra top til tå

Selvforkælelse og hjemmespa handler om at hele kroppen skal have lidt ekstra kærlighed – det gælder også håret. En hårkur er måske én af de ting, du ikke giver dig selv tid til i hverdagen. En hårkur giver håret et ekstra skud pleje og næring, og efterlader håret blødt og skinnende. 

Vi elsker en god hårkur og hos Natursmuk har vi både en budgetvenlige udgave fra Lernberger Stafsing og luksus udgaven fra Iles Formula. Ud over hårkure, har begge brands også et hav af andre produkter, der passer til alle hårtyper. Er du i tvivl om hvad der passer til dit hår? Du er velkommen til at ringe, skrive eller komme ned i klinikken til os, for råd og vejledning om alle vores produkter. 

Lav oplevelsen din egen

Alle trinene ovenfor er selvfølgelig helt op til dig, om du vil bruge i din hjemmespa – det er jo netop din! Men lad os lige for nemhedens skyld opsummere, hvad vi forestiller os, er en lækker hjemmespa: 

  • Dufte og musik sætter en god stemning for oplevelsen
  • En god ansigtsmaske kan føles som ekstra forkælelse
  • En bodyscrub tager sig af huden på kroppen
  • Det er vigtigt at huske at fugte huden efter en eksfolierende behandling som en bodyscrub
  • Læberne kan også have gavn af en dejlig skrub og ekstra fugt
  • Håret må ikke glemmes, og en hårkur er lige sagen til lidt ekstra pleje

Vigtigst af alt – nyd oplevelsen, forkæl dig selv og hav det sjovt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *