Uren eller fedtet hud | Kend hudtypen

Rigtig mange oplever på et eller andet tidspunkt at have fedtet hud eller urenheder i huden. Heldigvis findes der rigtig mange produkter mod uren eller fedtet hud, som kan hjælpe dig.

Hvordan genkender jeg uren eller fedtet hud?

Den primære grund til at man har fedtet eller uren hud skyldes, at der foregår en overproduktion af talg.

Det er oftest baseret på en hormonel forandring i kroppen. Det kan også opstå, hvis du bruger de forkerte hudplejeprodukter eller kosmetikprodukter til din hud.

Den måde du bedst opdager, om du har en fedtet eller uren hud er ved hudorme, bumser eller i form af akne. Som ordet også beskriver, er fedtet hud skinnende og fedtet i særlige områder som panden, næsen eller ved hagen.

Klik her og se de anbefalede produkter til uren hud

Hvordan behandler jeg fedtet hud?

Det forholder sig sådan, selvom mange ikke tror det, at fedtet hud har lige så stort behov for beskyttelse og fugt som andre hudtyper.

Hvis ikke din hud får den mængde fugt, som der er behov for, vil du opleve en tendens til, at der bliver produceret yderligere talg.

Selv om din hud er fedtet og skinnende, kan den sagtens være dehydreret i laget under det yderste lag. Det kræver, at den får tilført vand. Her vil det være en fordel at vælge en lotion eller gel-creme, der netop har et stort indhold af vand og et lavt indhold af fedt.

Er du i tvivl om, hvilken creme eller lotion du bør vælge for at give den rette pleje af fedtet og uren hud, kan du med fordel spørge os ved Natursmuk til råds. Vi vejleder gerne i de bedste produkter til din hud.

Eksfoliering er ekstra godt for fedtet hud

Eksfoliering kan være utrolig værdifuldt og gavnligt for en fedtet hud. Det er blandt andet med til at forbedre hudens overflade, så den bliver mere modtagelig overfor andre produkter.

En eksfoliering kan også være med til at fjerne de døde hudceller, der er at finde på den fedtede hud. På denne måde bliver den mere ren, sund og klar. Eksfoliering er lidt mere kompliceret end som så, derfor har vi lavet denne dybdegående guide, hvor der står alt du skal vide.

Det er vigtigt kun at eksfoliere et par gange om ugen – gør du det oftere kan du risikere over-eksfoliering, der kan ødelægge din hudbarriere. Det kan lede til sart og sensitiv hud.
Udvælg eventuelt et par dage om ugen, hvor du eksfolierer. De dage kan du have ekstra fokus på selvforkælelse og “spa-oplevelse” og bruge lidt mere dig-selv-tid.

Du kan med fordel benytte dig af vores ansigtsmasker, der bidrager til at rense din urene hud. Her har vi testet vores masker for at fjerne døde hudceller og mindske forekomsten af hudorme og bumser.

Tips til at undgå uren hud

  • Vælg produkter der passer til din hudtype – Hvis du døjer med urenheder eller fedtet hud, er en sund og god hudpleje vejen til en forbedret hud. Det er vigtigt, at du vælger de rette hudplejeprodukter, der er udviklet til din hudtype og tilstand.
  • Sørg for at rense huden hver dag – Når du endelig har fundet de rette produkter til din hud, så er det en fordel, at du dagligt renser din hud, inden du går i seng. På denne måde får du renset alle de urenheder væk, der er at finde i luften.
  • Sov ikke i makeup eller solcreme – Hvis du bruger makeup eller solcreme, er det ligeledes vigtigt at fjerne det om aftenen, da det blokerer dine porer om natten. Hvis ikke du fjerner din makeup om aftenen, kan det betyde, at din hud ikke kan ånde, mens du sover. Det vil medvirke til at fremprovokere flere urenheder på din hud.
  • Brug parfumefri produkter – Hvis du bruger skrubbecreme eller en ansigtscreme, bør du vælge efter naturlige ingredienser uden parfume og parabener. Døjer du med urenheder, kan huden være sensitiv, og parfume og parabener vil kun gøre dette værre.
  • Klem ikke i bumserne – Hvis du skulle opleve at have en bums eller hudorm, så lad hudplejeprodukterne arbejde med din hud. De fleste klemmer bumserne ud med deres fingre. Forsøg at undgå dette da det giver ar, og det kan være med til at sprede bakterier på huden.

Har du spørgsmål til fedtet eller uren hud?

Har du enten spørgsmål til din hudtype eller hvilke produkter, du bør anvende for din hud, skal du ikke tøve med at kontakte os eller booke en online hudkonsultation.

Vi er passioneret omkring vores fag og de særligt udvalgte produkter, hvorfor vi vil elske at rådgive og vejlede dig til det helt rette valg for dig. Kontakt os derfor helt uforpligtende, hvor vi vil gøre vores bedste for at hjælpe dig til en sundere hud.

Er du i tvivl om din hudtype? Du kan med fordel læse lidt mere om de forskellige hudtyper i vores guide, eller kontakte os for at få en snak om din hud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *