Tør hud | Kend hudtypen

Hvad er det, og hvordan genkender jeg det?

Hvis du oplever at have tør hud, er der klart et udtryk for, at din hud har mangel på fedtstof. Den tørre hud er oftest ru i overfladen og kan være lidt skællende.

Den årsag vi oftest oplever til den tørre hud er, at din krop har en tendens til en mindre talgproduktion og generelt er dårlig til at få fugten i huden til at balancere.

Ved tør hud har man oftest små og helt fine porer i huden. De vil næsten være usynlige. I nogle tilfælde kan huden være så tør og sart, at det kan ende med at udvikle sig til eksem.

Hvis du oplever, at din hud begynder at blive stram, rød og at den klør efter du har renset hud, kan det stærkt tyde på, at du har tør hud.

Klik her og se de anbefalede produkter til tør hud

Hvordan skal jeg pleje tør hud?

Hvis ikke du får plejet den tørre hud, kan du opleve at konsekvensen er en øget sensibilitet. Det kan være forstadiet til at få sart hud. Det er derfor vigtigt at finde en måde, du naturligt kan pleje og beskytte din hud på, hvis du oplever at have tør hud. Først og fremmest bør du overveje, hvor meget fugt din hud har behov for, og sørge for at huden får tilført den olie den mangler. 

Vi anbefaler, at du dagligt får renset din hud. Særligt hvis du bruger makeup. Her er det en fordel at bruge en fugtgivende rens. Du kan evt. supplere med en fugtgivende ansigtsmaske et par gange om ugen. Denne fugtgivende pleje mod den tørre hud vil genskabe fugtbalancen i huden. Sørg altid for at afslutte din hudplejerutine med en god creme, olie eller kombination af de to.

Hvad skal jeg gøre for at undgå tør hud?

Det er en helt naturlig proces, at kroppen og huden forandrer sig, når vi bliver ældre. Ligeså vel som at miljøet omkring os og vores livsstil har stor indflydelse på vores hud.

Vores produktion af fugtstoffer reduceres med alderen, hvilket betyder, at vinteren bliver hårdere og hårdere for vores hud pga. kulde og vind. Det er en af de væsentligste årsager til, at der udvikles tør hud.

Om sommeren kan aircondition og varme også fungere som en svamp for vores hud – alt fugten bliver dermed suget ud. Det er derfor også vigtigt, at sikre, at huden får den nødvendige fugt om sommeren – på den måde vil den blive mere velplejet og mere beskyttet.

Tag et kig nærmere på vores udvalg af cremer og olier mod tør hud. Vi har udvalgt disse produkter med henblik på at tilføre fugt, vitaminer og naturlige og sunde ingredienser ind i din hudpleje.

Du har dermed mulighed for at give dig selv og din hud den ultimative forkælelse hver dag med disse plejeprodukter til tør hud.

Sådan behandler du tør hud

Der er flere måder at behandle tør hud på. Først og fremmest er det vigtigt, at du ud fra hudens tilstand og hudtype vælger en fugtgivende og fedtholdig creme.

Herfra er det op til dig at vælge ud fra, hvilken creme du finder mest behagelig at bruge. Hvis du kun har en let tør hud, kan du nøjes med en fugtgivende lotion. En lotion har et stort indhold af vand og et mindre indhold af fedt.

Hvis din hud er meget tør eller skællende, kan det være en fordel at bruge et eksfolierende produkt, såsom en scrub eller en peel et par gange om ugen. Det kan hjælpe med at fjerne de døde hudceller og gøre huden klar til at absorbere de fugtgivende produkter. Hvis du er i tvivl om den bedste eksfolieringsmetode til dig og din hud, kan du med fordel læse vores guide, hvor vi går i dybden med alt du bør vide om dette step.

Det kan også være en fordel at bruge en creme med et højt indhold af fedt, da det kan forebygge evt. eksem eller andre hudsygdomme, der kan udvikle sig ved at huden tørrer ud.

Hvis du generelt har tør hud, kan du også styrke din hud ved andre mindre tiltag:

  • Tag kortere og køligere bade uden at bruge for meget sæbe.
  • Undgå at gå i tøj som kan udløse kløe som f.eks. strik eller uld.
  • Overvej en solcreme eller en dagcreme med solfaktor for at beskytte dig mod solen.
  • Drik gerne 1-2 liter vand om dagen.

Er du i tvivl om din hudtype?

For at få den bedst mulige effekt og dermed en sundere hud, skal du kende din hudtype. Det vil betyde, at du får de rette hudplejeprodukter, der er tilpasset efter, hvad din hud har behov for.

Huden forandrer sig løbende, hvorfor det kan være smart at få en professionel vurdering af huden. Hos Natursmuk værner vi om god og sund hudpleje. Vi tilbyder derfor vores kunder og besøgende at booke en online hudkonsultation.

Her vil det være én af vores lægeeksaminerede kosmetologer, der ud fra sin erfaring og ekspertise vurderer din hudtype. Her har du ligeledes mulighed for at stille de spørgsmål, du måtte have ift. din hudtype eller de produkter, vi kan tilbyde til en tør hud.

Du kan også med fordel, læse om de forskellige hudtyper i vores guide, der går i dybden med kendetegnene for hudtyperne. 

Skriv et svar